Bästa svärföräldrar..

Är det bara jag, eller känns det som att allt detta är regisserat?! Silvia läser ju från en lapp och alla leenden känns otäckt påklistrade. Mår nästan lite illa när jag tittar på det här.


Little Mac

Kan nån förklara för mig varför det är sån hysteri kring victorias och daniels bröllop nästa sommar?!
Ärligt talat, bryr nån sig?! Bara dom inte använder mina skattepengar till spektaklet så är jag nöjd.

Nåväl, idag ska jag åka ner till mina hemtrakter och spela i helgen. Ska bli skitkul och jätteskönt att träffa familjen igen.
Senaste dagarna har jag haft en liten svacka med trummorna. Inget jätteallvarligt, men alla som sysslar med någon form av konstnärlig aktivitet vet att det går upp och ner ibland. Oftast brukar svackorna föra med sig något gott så jag väntar på den dagen då jag inser det.

Tänk om man var en lika stark fighter som "little mac". Han är min hjälte!!

Sportlov!!

Nu sitter jag och min kompis Gustav och njuter av gamla SNESspel och dricker coca cola. Med andra ord, en klockren söndageftermiddag. Vi har haft en skitkul helg hitills, spelat biljard och hängt med sköna människor.
Ett stort tack till Susanna som hämtade upp oss mitt i natten och stod ut med två övertrötta killar i sin bil!! IOU 1!

Två sköna snubbar!!
Christian och Gustav.


Dagens YouTubeklipp blir ett med galenskaparna. Även fast det är en ripoff från Monthy Pythons klassiska OS parodi är det fruktansvärt roligt. Bästa är "...och han landar i DANMARK!!" Jag garvar ihjäl mig varje gång när jag ser det.


Dags att öva nu en stund, trevligt sportlov på er :-)

Tårögd av skratt!

Asså jag bara måste lägga in den här videon:


Den är ju så sjukt bra tajmad!!!
Observera från 0:13 hur den lilla flickan sitter på studsmattskanten och som på ett blixtkommando reser sig upp och gallskriker rätt in i örat på den andra stackars lilla flickan. HUR STÖRD FÅR MAN BLI?!?!? Klart dom får hörselskador goddamit!! Och sedan bestämmer sig pojken som stod bredvid detta spektakel att spela pekfingervalsen i nästa klipp. 
Jag tycker reportern gör ett tappert försök att hålla sig för skratt. Jag hade då inte klarat det bättre! 

Practical Joke

Jag och min kära kollega Robban har en liten tävling om vem som kan skrämmas på det mest innovativa sätt på jobbet. Vi har testat MÅNGA saker på varandra men jag måste tyvärr erkänna att jag känner mig besegrad efter gårdagens practical joke.

Som så många andra kvällar var jag och R kvar och övade då jag helt plötsligt hör någon banka frenetiskt på ett av fönstren. Alla fönster är täckta av gardiner så jag ser ingenting. Den första tanken som slog mig var att det var några ungar som bankade för att busa lite men när bankandet fortsatte bestämde jag mig för att ta en titt vem det kunde vara bakom gardinen. Då får jag syn på den lilla besatta flickan ur filmen "Exorcisten"!!!!! Robban hade printat ut en A3 bild av henne och klistrat fast på fönsterrutan och tänt en liten lampa under den, och sprungit ut och knackat på fönstret! Vilken normal människa som helst skulle hoppa till av det, och det gjorde jag kan jag säga! Fy va äckligt det va!!

När jag insåg att R hade lämnat stället ringde jag honom och gav honom cred för ett lyckat bus. Men det skulle inte sluta där!! Jag skulle hämta min tvätt i källaren (fortfarande på jobbet) och när jag öppnade luckan till torktumlaren möts jag av en bild av Dracula med stora vita huggtänder som han hade tejpat fast bakom luckan. Ska tilläggas att jag nu är helt själv på stället, nere i en källare och det är ingen som skulle höra mig skrika om jag gjorde det! Jag lovar er, SÅ rädd har jag inte blivit på länge!!
När jag då ringer honom igen för att återigen ge cred för ett fantastiskt bra bus säger han, strax innan han lägger på:
-"Och kom ihåg Jonathan, goda ting är i tre!!"

Kul att höra det innan man ska fara hem, precis vad man vill höra då!!
Jag skyndade mig hem och har ännu inte råkat ut för den tredje och sista pusselbiten i hans lömska plan...och hoppas inte jag behöver göra det heller.

Ungefär så här reagerade jag när jag öpnnade torktumlaren:

Måndag

Har inhandlat en ny cymbal som jag suktat efter ett tag.

Om jag ska försöka använda adjektiv för att beskriva den så låter den: Varm, kärleksfull och omtänksam. 
Håll med om att det låter som en riktigt bra cymbal!!
Så min helg har till största del bestått i att lära känna denna nya bekantskap. Vi börjar komma bra överens hon och jag.

Annars är det som vanligt, ny vecka med nya utmaningar och sedan är det sportlov.

Till alla er gamla NES-diggare kommer här en nostalgitripp som man nästan blir tårögd av.


Nebula

Idag var jag på mitt fjärde Yogapass mina damer och herrar!! Ni börjar väl märka nu att jag har börjat ett nytt och hälsosammare liv. Jag var dessutom på gymmet i förrgår och finslipade min beach 2009 figur. Hörde jag nån applådera?! Måste passa på och ge cred åt min kompis Ruth som bloggar om sin träning varje dag. Blir alltid sporrad när jag läser om hennes träningspass, shit vilken järnvilja!! Så om du läser detta Ruth, TACK för inspirationen!!

Det finns tydligen en position inom Yoga som kort och gott kallas "Kungen" (klockrent namn för övrigt). Man ska i princip stå upp och ner och balansera med huvudet och händerna, OCH dessutom andas!!!
Det är nånting med att stå upp och ner som jag inte fixar, en spärr som jag försöker bli av med. Jag är skiträdd för att bryta nacken då jag såg en grotesk video på Youtube (jag sökte på "funny accidents" för att se något roligt men fick istället se ett klipp på en kille som förmodligen bröt nacken efter ett brutalt fall) och jag kände hela tiden när jag försökte göra "kungen" att jag lätt skulle kunna bryta nacken om jag ramlade framåt. USCH!!!

Jag har även döpt min nya låt!! Den ska heta "Nebula". Jag har en stor fascination för rymden och universum (vem har inte det?!) och jag såg några fantastiska bilder på nätet. En Nebulosa är ljusår stora gas/stoftmoln som förekommer i galaxer. Vilket otroligt vackert universum vi lever i! Det är svårt att tro det, men vi är faktiskt en del av det (en väldigt liten del iofs). Kolla på videon och dröm er bort!

Humpty Dumpty

Sushi är ju fantastiskt gott har jag upptäckt, och wasabin är väldigt god (om man tar det i en liten och lagom dos). Och dessutom börjar jag fatta grejen med att äta med pinnar, brukar ju annars bara banka på saker med dom. Tänk att man kan göra så mycket olika saker med ett par träpinnar, helt otroligt! ;-)

Har hittat två fantastiska sajter för att kunna förena nytta med nöje! Den första testar dig hur snabb du är på att spela trummor. Det gäller att trycka på A & L så fort du bara kan i en minut, jag fick senast en total score på 1094, kan ni slå det?!
http://www.addictinggames.com/worldsfastestdrummerthegame.html

Den andra sajten är för att träna upp förmågan att höra skillnad på olika typer av ackord, t.ex Dur, Moll, Maj, Dim och så vidare. Väldigt nyttigt program må jag säga!!
http://www.zebrakeys.com/resources/musictools/chordeartrainer/

Och jag är just nu inne i en chick corea period, hittade en video på Youtube med hans klassiker "Humpty Dumpty" med Steve Gadd, Eddie Gomez och Bob Berg. Hans sätt att kompa bakom solisterna är så otroligt smakfullt och uppbackande, snacka om en lyhörd musiker!
Lyssna, se och njut!

Medmänniskor

Impulsköpte en pocketbok i förrgår som heter "Medmänniskor" av Stefan Einhorn. Har inte läst färdigt hela ännu men den är verkligen läsvärd. En väldigt intressant poäng i boken är att varje handling man gör i livet får konsekvenser i framtiden, men att det är endast handlingen som vi kan styra ifall den ska vara god eller ond. Konsekvensen av en god handling kan bli katastrofal samtidigt som en ond handling kan få goda konsekvenser. Boken tar upp två väldigt bra exempel med detta som tar för lång tid att skriva här, köp den istället!!

Den har fått mig att tänka efter lite extra på hur man lever och behandlar andra människor. Man vill ju vara en god människa i alla stunder, men det kan ibland vara svårt att leva upp till dom krav man har på sig själv. Man är ju som sagt bara människa och man får ibland acceptera att man gör misstag.

Vad är då att vara en god medmänniska? Är det att vara alla till lags och försöka vara trevlig i alla situationer? Eller kan det vara att man är ärlig mot en annan människa och säger det som kan kännas obekvämt i en viss situation?
Alla har nog sitt eget svar på den frågan har jag en känsla av.
Det är inte lätt att vara en god medmänniska har jag kommit fram till, men man måste försöka i alla situationer!

Vad betyder ordet "snäll" för dig? Det känns som att begreppet "snäll" förlorar sin innebörd ibland. Hur ofta hörde man inte i mellanstadiet ens största kärlek (den veckan) säga till en: "Men vi kan väl vara kompisar, du är så snäll".
Gick man därifrån med ett leende på läpparna för att man fått en komplimang för att man varit "snäll"?? Nä, just det.
Det har nästan blivit fult att vara snäll i dagens samhälle, man ska vara egoistisk och klara sig på egen hand. På T-Centralen gick dom till och med ut och varnade folk för att ta emot hjälp av "främlingar" med sitt bagage...hur rubbat är inte det tankesättet?!? Vart är vi på väg om vi inte kan möta en annan människa med ett öppet sinne och tron om att den människan har ett gott hjärta?
Det finns onda människor i denna värld. Dom är inte många men dom finns! Men man kan aldrig låta den rädslan få en att tappa tron om att det finns goda människor därute, med goda avsikter, som kanske vill hjälpa dig nångång i en situation som du inte klarar själv.

Nog om detta! Köp boken! Tänk efter! Agera!

Idag var det yoga igen, kändes skitbra idag och jag var pigg som en mört hela dagen, framtills kvällen då jag efter att ha övat 1h kände att jag hade noll inspiration att slå på en trumma. Ibland undrar jag faktiskt vad jag håller på med. Slår på en trumma med träpinnar som värsta neandertalaren, ibland timtals i sträck. Fast då brukar jag t.ex. tänka på dom apor som jagar en liten läderboll och försöker sparka in den i en nätbur och blir helt exalterade över det när dom väl lyckas med det.

Nu när jag tänker efter, visst är vi människor ganska dumma?

Sociala klubben

Min rumskompis Susanna anmärkte precis på hur fantastiskt osociala vi är med att ha varsin laptop i knät, slötitta på tv och sitta 1 meter ifrån varandra och inte säga ett ljud till varandra. Det är tydligen dagens sätt att "umgås" har jag hört. Visst var det bättre förr utan datorer och mobiltelefoner!? Fast YouTube kunde få uppfunnits på 80talet tycker jag!

Minns den gamla goda tiden när det enda bekymmer man hade var att bestämma vad man skulle leka för något på dagarna. Antingen blev det kurragömma med dunk (en riktig klassiker), datten eller spela in trickfilmer/batmanfilmer (som för övrigt förtjänar utmärkelser för storartade skådespelarinsatser, eller hur fia?). Haha!

Lång dag idag, jobbat i prinicp 12h i sträck och orkade inte öva något ikväll. Kan väl vara bra med en ledig kväll/natt då och då.

Är detta vad man kallar "att stjäla showen" måntro?

Life in Technicolor

Åh härliga söndag, vaknade utvilad och redo för en ny härlig dag. Tillbringade hela dagen med trummorna och pianot igår och det var precis vad jag behövde, en hel dag för mig själv. Lite nya idéer till nya låten och även ett tema till en annan ny låt kröp fram under dagen.

Och igår öppnade dom en pizzeria precis utanför där jag jobbar. Det är nu min disciplin kommer att testas på riktigt! Hur frestande är det inte att ta en stor pizza efter en lång dag på jobbet?! Hoppas pizzorna är skitäckliga så att det inte blir svårt att undvika stället.

Och så hittade jag den här videon till Coldplays senaste singel, en remake på "Life in Technicolor".
Jag är helt förälskad i videon, och i låten självklart, framförallt vid 1.44, jättestark melodi över riffet som låten bygger på.
Ska bli sååå grymt att se dom igen i aug på stadion!

RSS 2.0